Starterscontracten geven ondernemende Aalstenaars dat extra duwtje in de rug

Starterscontracten geven ondernemende Aalstenaars dat extra duwtje in de rug

Foto: acv.be

Aalst -

Startend ondernemerschap is van cruciaal belang om het lokaal economisch weefsel verder te versterken. De stad wil graag een aantrekkelijk startersklimaat scheppen en lanceert daarom de starterscontracten. Dankzij deze contracten stijgen de slaagkansen van jong ondernemerschap aanzienlijk. De financiële en begeleidende steunmaatregelen in dit starterscontract geven de starter een duwtje in de rug om van zijn onderneming een succesverhaal te maken.

Met het starterscontract kun je tot 60% van je kosten voor professioneel advies en begeleiding of inschrijvingsgelden voor cursussen en opleidingen of investeringen terugbetaald krijgen. De tussenkomst bedraagt maximaal 3 500 euro. Iedere Aalsterse starter die minder dan 2 jaar voltijds actief is, kan zich kandidaat stellen voor de starterscontracten.

De aanvragen worden tweemaal per jaar beoordeeld door een comité dat speciaal voor deze gelegenheid wordt aangesteld. De deadline voor de eerste selectieronde is 17 januari 2021. Het inschrijvingsformulier en meer info vind je op de website van de stad Aalst.

Véronique Van Geit

www.aalst.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio