60-jarige Belg wil record pakken in de Dakar, voor zijn zoon en het goede doel: “Mijn pa gaat er alles aan doen om uit te rijden”

60-jarige Belg wil record pakken in de Dakar, voor zijn zoon en het goede doel: “Mijn pa gaat er alles aan doen om uit te rijden”

Begin januari nemen in Jeddah elf Belgen deel aan de Dakar. Voor het eerst sinds 2018 komt er met Walter Roelants (Husqvarna) een motorrijder aan de start. Voor de Kempenaar staat alles in het teken van zijn zoon Joël en ‘To Walk Again’.

LEES OOK. Elf Belgen starten op 3 januari in Saoedi-Arabië aan 43ste Dakar

Begin juni was het precies zes jaar geleden dat motorcrosser Joël Roelants hard tegen de grond ging in de Grote Prijs van Italië. Het verdict was keihard: voor het leven verlamd vanaf de borst. “Ik weet nog goed hoe en waar ik precies gevallen ben”, aldus de 31-jarige Belg in een recent interview. “Na een sprong kwam ik op een zompige strook neer, mijn wiel blokkeerde en ik werd over mijn stuur gekatapulteerd.”

De man uit Grobbendonk had en heeft tijdens zijn revalidatie enorm veel aan de mensen van ‘To Walk Again’. Zijn vader Walter wil daarom iets terugdoen. Alles wat de 60-jarige motorrijder aan sponsorgeld mee naar de Dakar krijgt, schenkt hij aan het goede doel. En als hij de Dakar uitrijdt, is hij meteen de oudste Belg ooit die het doet op een motor. “Ik doe dit uitsluitend voor mijn zoon en voor To Walk Again. Het zou mooi zijn als jullie mij zouden steun.”

“Mijn pa gaat er alles aan doen om de Dakar proberen uit te rijden met zijn crossmotor”, aldus Joël Roelants. “Hij gooit zich in dit avontuur volledig in steun voor de To Walk Again foundation. To Walk Again wil grenzen verleggen voor mensen met een beperking zoals ik en heeft onze steun nodig. Volg Walter op www.towalkagain.be en geef hem je support. Alvast dank!”

Corrigeer