Politie doekt samenkomst autoliefhebbers op

Politie doekt samenkomst autoliefhebbers op

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Westerlo / Hulshout -

De lokale politie Zuiderkempen heeft afgelopen weekend 16 coronaboetes uitgeschreven voor inbreuken op de coronamaatregelen. “Het is cruciaal dat we de maatregelen strikt naleven. Ook de komende periode zullen onze politieploegen hier streng op blijven toezien”, meldt de korpsleiding.

Een patrouille van de lokale politie Zuiderkempen stelde zaterdagmiddag rond 14u vast dat een klant alcohol zat te drinken aan een tafel in een frituur te Tongerlo. Zowel de uitbater als de klant werden beboet. Rond 15.30u meldde een getuige dat er een aantal getunede auto’s verzameld had in de omgeving van een loskade aan het Albertkanaal te Westerlo. De auto’s waren er volgens de melder aan het slippen en zorgden voor overlast.

Een interventieploeg ging ter plaatse en stelde vast dat er 8 getunede auto’s waren. De samenscholing van autoliefhebbers werd opgedoekt en alle aanwezigen werden gesanctioneerd. In totaal werden 11 processen-verbaal opgesteld. In Hulshout werden twee pv’s opgesteld wegens inbreuken op de nachtklok. Ook in Westerlo werd nog een coronaboete opgesteld voor iemand die de nachtklok niet respecteerde.

Sinds de verstrengde maatregelen van midden oktober werden 112 pv’s opgesteld. De belangrijkste overtredingen gaan over het niet-naleven van het samenscholingsverbod (45), het niet-naleven van de nachtklok (32) en het niet-naleven van de regels inzake social distancing (11). In totaal stelde de politie Zuiderkempen 563 inbreuken vast op de corona-maatregelen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN