Binnenrestauratie Heilig Hartkerk start in maart

Binnenrestauratie Heilig Hartkerk start in maart

De Heilig Hartkerk krijgt extra functies. Foto: Chris Van Rompaey

Lier -

De restauratie van het interieur van de Heilig Hartkerk op de Antwerpsesteenweg in Lier gaat in maart 2021 van start. De werkzaamheden duren tot eind januari 2022.

“De Heilig Hartkerk is een uniek voorbeeld van een modernistische kerk naar een ontwerp van Flor Van Reeth (1938-1939). Om dit waardevol bouwkundig erfgoed in stand te houden, kunnen we voor het interieur van de Heilig Hartkerk op een restauratiepremie rekenen. Het Vlaamse Gewest heeft hiervoor al 377.460 euro vastgelegd”, zegt schepen van Onroerend Erfgoed Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

“Deze restauratie betreft de restauratie van het pleisterwerk, de marmeren aankleding, de granito vloeren, het houten binnenschrijnwerk en het moderniseren van de technische uitrustingen. Daarnaast maken we de kerk klaar voor, aanvullend op de erediensten, veelzijdig gebruik zoals concerten en tentoonstellingen met sanitair, kleedruimte, opslagruimte, een verrijdbaar altaar en door het balkon opnieuw bereikbaar te maken. De voormalige doopkapel richten we in als een museale ruimte.”

De stad wees de restauratie toe aan Monument Goedleven nv voor een bedrag van 1.264.266 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio