In Slovenië kunnen ze niet kiezen tussen Roglic en Pogacar

In Slovenië kunnen ze niet kiezen tussen Roglic en Pogacar

Foto: AP

Bij ons won Wout van Aert met overmacht de Nieuwsblad Flandrien 2020 voor Remco Evenepoel maar in Slovenië is de verkiezing voor “Wielrenner van het Jaar” op een gelijkspel geëindigd tussen Tadej Pogacar (21) en Primoz Roglic (31).

LEES OOK. Ook getalenteerd broertje van Egan Bernal maakt de oversteek naar Europa, maar de Tour winnen zal hij niet doen

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) won de Tour de France voor Roglic en pakte begin dit jaar nog ritzeges en de eindzege in de Ronde van Valencia en een etappezege in de UAE Tour mee. Roglic herstelde zich van zijn tweede plaats in de Tour door Luik-Bastenaken-Luik en de Vuelta te winnen. En dus draaide de verkiezing voor “Sloveens wielrenner van het Jaar” uit op een dilemma waarbij de jury niet wou kiezen.

In Duitsland ging de prijs voor Wielrenner van het Jaar naar Lennard Kämna. Die triomfeerde in de Tour in de bergrit naar Villard-de-Lans en won ook in de Dauphiné een bergetappe. Kämna haalde het in de verkiezing, georganiseerd door de wielertijdschriften RadSport en RennRad, voor zijn ploegmakkers Maximilian Schachmann en Pascal Ackermann.

Corrigeer

MEER NIEUWS