Twist over trainingsvluchten Antwerp Airport nog niet van de baan

Twist over trainingsvluchten Antwerp Airport nog niet van de baan

Foto: DBA

Mortsel / Boechout / Borsbeek -

De stad Mortsel en de gemeenten Boechout en Borsbeek stappen opnieuw naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen over de oefenvluchten op de luchthaven van Deurne.

De drie tekenden eerder al beroep aan waarna de Raad een besluit van voormalig Vlaams minister van Omgeving Koen Van Den Heuvel (CD&V) vernietigde. Die vernietiging moest ervoor zorgen dat er niet meer trainingsvluchten mogelijk zouden zijn. Want, zo stelden de drie, een onduidelijkheid tussen de begrippen ‘vluchten’ en ‘(vlieg)bewegingen’ in de milieuvergunningsvoorwaarden zou een toename mogelijk maken.

Maar dat verhaal kent nu dus een vervolg. De drie stappen opnieuw naar de Raad tegen een besluit van Zuhal Demir, opvolgster van Van den Heuvel. “Want in dat decreet bestaat nog steeds de onduidelijkheid over de begrippen ‘vluchten’ en ‘bewegingen’”, zegt Dis Van Berckelaer, burgemeester van Borsbeek.

“Naargelang de interpretatie die men daaraan geeft, loopt men samen of wijkt men af van de millieuvergunningsvoorwaarden. Minister Demir belooft ons wel dat ze het decreet zal interpreteren zoals de vergunning het voorschrijft en wij geloven haar op haar woord. Maar politiek is een vluchtige business en daarom willen we dat het voor altijd en voor iedereen duidelijk wordt wat er nu precies bedoeld wordt.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio