Roeselare verliest eerste groepswedstrijd in Champions League volleybal

Roeselare verliest eerste groepswedstrijd in Champions League volleybal

Foto: VDB

Knack Roeselare is met een nederlaag begonnen aan de poulefase van de Champions League volleybal. In de eigen Tomabelhal gingen de West-Vlamingen dinsdagavond met 0-3 onderuit tegen het Poolse Verva Warszawa Orlen Paliwa.

Roeselare haalde zelden zijn betere niveau tegen een sterker Warschau. De Polen hadden weinig moeite om uit te lopen en kwamen enkel in de tweede set even onder druk. Bij 20-17 had Knack uitzicht op setwinst, maar via een ­zware servicedruk kwam Warschau langszij om na 24-24 nipt de voorsprong te verdubbelen. Na 12-12 in de derde beurt moest de thuisploeg definitief afhaken.

Woensdag neemt Roeselare het op tegen het Russische Kemerovo. De Russen verloren dinsdag met 1-3 van het Italiaanse Modena, dat donderdag Roeselare partij geeft.

Alle matchen worden in Roeselare afgewerkt. Begin februari volgt in Italië een tweede toernooi met dezelfde vier ploegen. De vijf groepwinnaars en de beste drie tweedes plaatsen zich voor de kwartfinales.

Roeselare: D’Hulst, Tuerlinckx, Coolman, Huhmann, Verhanneman en Fragkos; libero: Deroey. Kwamen in: Achyi en Desmet.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.