Philippe Gilbert bewierookt Remco Evenepoel en Wout van Aert: “Hij gaat tot het gaatje”

Philippe Gilbert bewierookt Remco Evenepoel en Wout van Aert: “Hij gaat tot het gaatje”

Foto: BELGA

Te gast bij het Franse Bistrot Vélo? Niemand minder dan Philippe Gilbert. De ervaren rot van Lotto-Soudal kreeg er vragen over een aantal van zijn jongere collega’s.

LEES OOK (+). Philippe Gilbert kijkt nog eens terug op zijn pechseizoen: “Op basis van de resultaten moet ik mezelf één op tien geven”

Zoals, uiteraard, de Franse held Julian Alaphilippe. Beide heren reden nog samen bij Deceuninck - Quick-Step. “Julian heeft geleerd uit zijn fouten van de afgelopen jaren”, aldus de ex-wereldkampioen over de huidige drager van de regenboogtrui. “Hij was die dag heel dominant. Met die fouten uit het verleden was hij dit jaar nooit wereldkampioen geworden.”

Maar er werd ook gepolst naar Gilberts visie over Remco Evenepoel en Wout van Aert. “Evenepoel is een uitzonderlijk talent”, aldus de 38-jarige renner van Lotto-Soudal. “En een harde werker. Hij gaat altijd tot het gaatje. Van Aert is dan weer heel explosief, een enorme kwaliteit van Wout. Verder heeft hij ook een hoge weerstand. Ik vind hem indrukwekkend goed.”

In een interview met Het Nieuwsblad zei Gilbert recent nog het volgende over Evenepoel. “Remco is ambitieus. Daarmee kan ik geen probleem hebben. Hij weet wat hij wil en maakt het meestal nog waar ook. Het is geen toeval meer als hij wint.”

Corrigeer