Minister Lalieux maakt 500.000 euro extra vrij voor ondersteuning sekswerkers: “Hun moeilijkheden zijn enorm”

Minister Lalieux maakt 500.000 euro extra vrij voor ondersteuning sekswerkers: “Hun moeilijkheden zijn enorm”

Foto: Kristof Vadino

Minister van Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) maakt 500.000 euro vrij om sekswerkers te ondersteunen. Die hebben het door de coronacrisis sociaal en financieel extra moeilijk, zegt de PS-minister.

De coronacrisis heeft een impact op iedereen, maar treft kwetsbare groepen “dubbel zo hard”, zegt PS-minister Lalieux. Dat geldt ook voor sekswerkers. “Duizenden vielen van de ene op de andere dag zonder bestaansmiddelen, of krijgen geen vervangingsinkomen omdat hun beroep niet wordt erkend. Hun moeilijkheden zijn enorm, maar ze zijn onbekend en nauwelijks zichtbaar”, legt Lalieux uit.

De PS-minister maakt nu 500.000 euro extra ondersteuning vrij. De middelen gaan rechtstreeks naar gespecialiseerde vzw’s in vijf steden (Antwerpen, Gent, Brussel, Charleroi en Luik).

“Zoals alle andere burgers, dienen sekswerkers ook goed gesteund en begeleid te worden”, zegt minister Lalieux. “De vzw’s doen in dat opzicht uitzonderlijk werk. Dankzij de extra 500.000 euro versterken ze zo hun aanwezigheid bij hen die het extreem hard nodig hebben”, besluit de PS-minister.

Corrigeer

MEER NIEUWS