Haven Zeebrugge legt ‘Brexit-lane’ aan om files te voorkomen

Haven Zeebrugge legt ‘Brexit-lane’ aan om files te voorkomen

Foto: Photo News

Brugge -

De haven van Zeebrugge zal een ‘Brexit-lane’ aanleggen om opstoppingen in de haven te voorkomen. Dat besliste het Brugse college van burgemeester en schepenen vrijdag. De verharde strook moet ervoor zorgen dat vrachtwagens met verkeerde douanepapieren de terminal van het bedrijf vlot kunnen afrijden.

Welke Brexit er ook zal volgen, vanaf 1 januari zullen bedrijven rekening moeten houden met onder meer douaneformaliteiten en controles. “Om grote files bij bedrijven in de haven van Zeebrugge te vermijden, wil stad Brugge die bedrijven ondersteunen met behulp van een vlot vergunningentraject voor eventuele noodzakelijke bijkomende infrastructuur”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon.

Zo werd vrijdag een vergunning verleend om een drivetrough-lane aan te leggen ter hoogte van de CRO-terminal. Die strook moet verkeer zonder juiste douanepapieren afleiden zodat het inkomend verkeer op de site in beweging kan blijven en de Isabellalaan vrijgehouden wordt. Wegrijdend verkeer kan dan richting het rondpunt aan het Minervaplein gestuurd worden en zo naar de A11 geleid worden naar triageparkings. Verkeer dat richting de grensinspectie moet gaan, kan dan via de Isabellalaan gestuurd worden.

“Deze werken zijn noodzakelijk in functie van de naderende Brexit en zijn nodig om de doorstroming op de Isabellalaan niet te hinderen”, geeft Demon nog aan.

Corrigeer

MEER NIEUWS