Agenten leggen bedrijfsfeestje met alcohol, twee frietkramen en dj stil

 ©  RR

Balen

Bij een bedrijf op de industrieweg in Balen heeft de politie vrijdagnamiddag een feestje stilgelegd. Het ging om een feestje tijdens de laatste shift waarbij een dertigtal mensen aanwezig was.

Gisterennamiddag rond half twee heeft de politie van Balen een bedrijfsfeestje stilgelegd in de Industrieweg. “Het ging om een soort eindejaarsfeestje voor de meeste werknemers op eindejaarsverlof vertrokken. Er waren zo’n dertig aanwezigen, onder wie de zaakvoerder”, zegt politiewoordvoerder Robert Lehaen. “Er stonden onder meer staantafeltjes en er werd alcohol geschonken. Er was een ook een dj-set plus twee mobiele frituren”.

Toen de politieploeg ter plekke kwam, zijn verschillende aanwezigen gaan lopen. “Uiteindelijk konden toch zo’n zeven mensen geverbaliseerd worden, onder wie de zaakvoerder. De twee frituren zijn in beslag genomen net als de installatie en de auto van de dj. Er is ook contact opgenomen met het parket en de aanwezigen plus de zaakvoerder zullen gedagvaard worden voor de rechtbank.”

De eigenaar van de zaak zou zich van geen kwaad bewust geweest zijn. “Mijn mensen werken altijd samen in de hal. Nu drinken ze een biertje voor de hal. Wat is het probleem?”, argumenteerde de man”.

Maar volgens de politie is een dergelijk bedrijfsfeestje hetzelfde als een lockdownparty. “De zaakvoerder van het bedrijf had als excuus dat de medewerkers ook tijdens het werk samen zijn. Maar in dit geval ging het wel degelijk om een feestje waar ook alcohol werd geserveerd”, vertelt Lehaen. (cds, mto, phu)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Coronavirus

Video

Keuze van de redactie