Gezien, Wout en Mathieu? Sven Nys wil imponeren op schuine kant in Namen maar gaat hard onderuit bij eerste poging

Het is intussen bekend. Zondag staat in Namen de Wereldbekermanche op het programma en die vormt het decor voor de eerste clash tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Maar ook de Telenet - Baloise Lions willen zich, onder andere met Toon Aerts, mengen in de strijd en dus trok manager Sven Nys het parcours op voor een verkenning.

LEES OOK (+). Hopelijk weer die titatenstrijd: dit zijn alvast de 5 strafste duels tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel

“Altijd interessant om even te kijken waar de grenzen liggen”, aldus Nys. “Welke bandenspannig, welke lijnen, welke versnelling, welk profiel enzovoort.”

De gewezen wereldkampioen imponeerde zelfs op de beruchte schuine kant, maar dat was wel poging twee zo bleek uit een video op Instagram. Bij poging één ging zelfs de uiterst stuurvaardige Nys tegen de vlakte. Dat belooft voor straks!

LEES OOK. Verfoeide trap is weg, maar wie is zondag in het voordeel tijdens eerste clash in Namen: Van Aert of Van der Poel? Wij trokken op verkenning!

(Vincent Van Genechten)

Meer over Sven Nys

Aangeboden door onze partners