Bokser daagt tegenstander in complete ‘Rocky-stijl’ uit, maar wordt dan snoeihard door de touwen geklopt

Bokser daagt tegenstander in complete ‘Rocky-stijl’ uit, maar wordt dan snoeihard door de touwen geklopt

Julian Fernandez dacht even dat hij Rocky Balboa was. De 27-jarige Mexicaan voelde zich zo zegezeker tegen de Cubaan Frank Sanchez dat hij zijn tegenstander uitdaagde om nog zwaarder uit te halen. Maar dat bekocht Fernandez met een KO. De 28-jarige Sanchez klopte de bloedende Mexicaan zonder pardon neer en door de touwen.

De beelden:

Later op de avond versloeg de Mexicaanse boksvedette Saul “Canelo” Alvarez in het Amerikaanse San Antonio (Texas) de Brit Callum Smith overtuigend op punten. Hij verzekerde zich zo van de WBA-titel en de vacante WBC-titel bij de supermiddengewichten.

De kamprechters oordeelden duidelijk in het voordeel van Alvarez: 119-109, 119-109 en 117-111.

De 30-jarige Alvarez trad voor het eerst in de ring aan sinds hij in november 2019 de WBO-titel pakte bij de lichtzwaargewichten. De Mexicaan heeft wereldtitels in vier verschillende gewichtsklassen: superwelters, middengewichten, supermiddengewichten en lichtzwaargewichten.

Alvarez boekte zaterdag zijn 54e zege (36 met ko) uit zijn carrière. Hij verloor nog maar een keer, twee kampen eindigden onbeslist. Smith leed zijn eerste nederlaag in 28 kampen.

Corrigeer