België voert inreisverbod voor vluchten en Eurostar-ritten vanuit VK in. “We hebben nog geen sluitend antwoord”

Video: VRT

Bij wijze van voorzorgsmaatregel voert na Nederland ook België een inreisverbod in voor vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ook Eurostar-verbindingen vanuit het VK worden tijdelijk stilgelegd.

Het verbod gaat zondag om middernacht in en loopt minstens 24 uur. Premier Alexander De Croo heeft dat zondag bekendgemaakt tijdens De Zevende Dag. De maatregel komt er vanwege dat mutatie van het coronavirus die in Engeland opgedoken is.

De maatregel is in eerste instantie één etmaal van kracht omdat het wetenschappelijk overleg ter zake nog in volle gang is. “We hebben nog geen sluitend antwoord”, zei De Croo.

Ons land pleegt over de zaak ook overleg met Frankrijk. Want ook daar komen Eurostar-treinen uit het VK op het Europese vasteland aan. Reizigers kunnen vandaar dan doorreizen naar België. Daarom gaan er ook preventieve controles op de weg plaatsvinden, zei De Croo.

Voor reizigers die uit het VK komen - sowieso al een rode zone - zal nauwer toegezien worden om de naleving van de quarantainemaatregelen. “Wie aankomt, zullen we heel duidelijke informatie geven over wat van hen verwacht wordt”, zei De Croo.

Nederland was afgelopen nacht het eerste Europese land dat vluchten vanuit het VK verbood omwille van de gemuteerde virusvariant. De regering-Rutte vroeg meteen om Europees overleg.

bekijk ook

Londenaren verlaten massaal de hoofdstad na aankondiging strenge lockdown, ook in winkelstraten erg druk

Londen en zuidoosten van Engeland vanaf zondag “op slot” door nieuwe en “meer besmettelijke” variant van coronavirus

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN