Marokkaans-Nederlands modehuis Benchellal wint Vogue Fashion Prize 2020

Marokkaans-Nederlands modehuis Benchellal wint Vogue Fashion Prize 2020

Foto: Benchellal

Mo Benchellal heeft met zijn modehuis Benchellal de prestigieuze Vogue Fashion Prize in de wacht gesleept. De Marokkaans-Nederlandse ontwerper wint onder andere een stevige geldprijs van zo’n 120.000 euro.

De Vogue Fashion Prize werd in 2015 in het leven geroepen om veelbelovende ontwerpers uit de Arabische wereld een duwtje in de rug te geven. Winnaar is dit keer Benchellal van de Marokkaans-Nederlandse ontwerper Mo Benchellal. Hij studeerde aan Mode Lyceum in Amsterdam en richtte in 2007 zijn eigen modehuis in couture op.

Het nieuws werd bekendgemaakt aan de hand van een persbericht. Daarin stelt de jury dat Benchellal het meest indruk op hen had gemaakt dankzij zijn “eigentijdse, maar tijdloze ontwerpen die het ultieme gevoel van glamour uitstralen, en waarbij duurzaamheid centraal staat”.

Aan de winst is een geldsom verbonden van 150.000 dollar of omgerekend 122.000 euro. Benchellal krijgt voorts ook een plaats in de showroom van Vogue Arabia tijdens de modeweek in Parijs, begeleiding vanuit het modemagazine en hij krijgt de kans om via de webshop Net-a-Porter zijn creaties aan de vrouw te brengen.

Corrigeer