Foto-expo rond leven in gevangenis van Merksplas opent in Antwerps Justitiepaleis

Video: RTV

Antwerpen / Merksplas -

In het Justitiepaleis aan de Bolivarplaats in Antwerpen is maandag “Corona in Detentie” geopend, een expo over het leven in de gevangenis van Merksplas tijdens de coronacrisis. Fotograaf Eddy Meijs mocht van de directie en het gevangeniswezen maandenlang een fotoreportage maken over hoe die moeilijke periode werd beleefd door het gevangenispersoneel

De expo in het Justitiepaleis omvat een selectie van foto’s die Meijs maakte. Bezoekers kunnen er tot en met 12 februari op werkdagen dagelijks gratis naar gaan kijken van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur, maar moeten wel rekening houden met de veiligheids- en coronamaatregelen in het gerechtsgebouw. Zo moet je een scanstraat passeren en je identiteitskaart tonen aan de veiligheidsmedewerkers. Het dragen van een mondmasker en afstand houden is uiteraard ook verplicht.

Van de reportage is ook een album gemaakt, dat te koop wordt aangeboden. De opbrengst ervan gaat volledig naar Cellmade, de autonome dienst die instaat voor tewerkstelling en opleiding van gedetineerden in de Belgische strafinrichtingen.

(belga)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio