Wielrenster Puck Moonen wil niet langer in dienst rijden: “Ik ga niet mijn hele leven knechten”

Wielrenster Puck Moonen wil niet langer in dienst rijden: “Ik ga niet mijn hele leven knechten”

Foto: Photo News

Puck Moonen (24) was deze week te gast bij de podcast Day1. Daarbij liet ze uitschijnen dat ze komend jaar graag haar kans wil gaan als kopvrouw bij haar wielerploeg.

De populaire Nederlandse wielrenster is momenteel actief voor Team Chevalmeire Cycling, maar is niet langer de meest gevolgde ‘Hollander’ op Instagram. Haar 513.000 volgers werden onlangs gepasseerd door de 521.000 volgers van ene Mathieu van der Poel.

“Ik heb Instagram in eerste instantie aangemaakt om te kijken wat vrienden doen, want ik ontmoette met het wielrennen best wel veel mensen. En die woonden allemaal ver weg, dus. Maar toen liep dat een beetje uit de hand. Het is nooit mijn doel geweest om groot te worden op Instagram, maar dat is vanzelf gegroeid. En toen merkte ik dat je er wel wat mee kan. We hadden het niet breed thuis en ik kon via sponsors een fiets krijgen of zo. En ja, nu heb ik een leuk leven.”

Hielp daarbij: haar contract bij de Lotto Soudal Ladies. “Dat had ik eigenlijk niet verwacht”, aldus Moonen. “Ik fietste niet echt goed, ik vond het gewoon leuk. Ik reed af en toe wel wat wedstrijden omdat ik m’n rijbewijs had gehaald en zo eindelijk naar koersen kon. Toen kwam ik ineens bij die ploeg terecht, heb ik alles laten vallen qua studies, en dacht ik fuck it. Ik had er nooit bij stilgestaan dat ik het kon maken als profsporter. Ik kreeg een gratis fiets en kledij. Daar moest je blij mee zijn. Dus ik begon het toen wat op te pikken, die sponsordeals. Dat ben ik dan zelf gaan fiksen. Zoals een auto, want ik had die van m’n ouders eens in de sloot gereden (lacht). Toen had ik ineens een Mercedes. Ik had ook hoog ingezet, dus Peugeot heb ik niet benaderd.”

“Geen topsporter meer”

Moonen begon pas serieus met fietsen op haar 20ste, maar gelooft nog steeds rotsvast in haar kunnen. “Ik heb beseft dat ik hier best wel goed in ben”, zegt ze tussendoor. Volgend jaar wil ze haar “kans krijgen” in kleinere wedstrijden. “Ik wil niet mijn leven lang knecht spelen”, klinkt het. En in 2024 wil Moonen wereldkampioen worden. Op dezelfde leeftijd (28) als haar vriend, BMX-er Twan van Gendt. Die leerde ze kennen nadat haar relatie met Eli iserbyt afliep. “Nochtans had ik toen gezegd om nooit nog iets te beginnen met een topsporter”, aldus de Nederlandse. “Maar ik las een verhaal over Twan in Helden Magazine, herkende mezelf erin en begon hem te volgen op Instagram. Zijn teamgenoten vonden dat best cool en zeiden dat hij een berichtje moest sturen...”

Corrigeer

MEER NIEUWS