Derde keer goede keer: Napoli krijgt dan toch gelijk, duel met Juventus wordt alsnog gespeeld

Derde keer goede keer: Napoli krijgt dan toch gelijk, duel met Juventus wordt alsnog gespeeld

Foto: Photo News

Na twee verloren procedures is Napoli door het Italiaans Olympisch Comité (CONI) alsnog in het gelijk gesteld in het beroep dat de club had aangetekend tegen de reglementaire nederlaag tegen Juventus (3-0). Het geannuleerde duel moet van CONI toch worden gespeeld. Ook het punt aftrek dat het team van Rode Duivel Dries Mertens kreeg opgelegd vanwege niet komen opdagen, is geschrapt.

Napoli kwam op 4 oktober niet opdagen bij Juventus, omdat de lokale autoriteiten de club hadden verboden om naar Turijn te reizen vanwege twee positief geteste spelers in de selectie. Volgens de directie van de Serie A en het bestuur van de Italiaanse voetbalbond had Napoli het coronaprotocol niet goed gevolgd en waren daarom sancties op hun plaats. CONI dacht daar echter anders over, waardoor het duel tussen Juventus en Napoli in Turijn alsnog gespeeld gaat worden.

Door het vonnis van CONI heeft Juventus nu 3 punten minder en Napoli 1 punt meer. De achterstand van Juventus als nummer 3 op koploper AC Milan bedraag nu 7 punten. Napoli staat in punten nu op gelijke hoogte met de titelhouder uit Turijn.

(belga)

Corrigeer

MEER NIEUWS