Al 18 overlijdens na sintbezoek in woonzorgcentrum in Mol

Al 18 overlijdens na sintbezoek in woonzorgcentrum in Mol
Mol -

In woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol blijft de dodentol verder oplopen. Sinds donderdag zijn er nog eens vijf bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus, wat het totale aantal nu op achttien brengt. Of de corona-uitbraak in het rusthuis nu volledig te wijten is aan het bezoek van een besmette hulpsint, is nog altijd niet duidelijk.

In het woonzorgcentrum werd twee weken geleden een uitbraak van het nieuwe coronavirus vastgesteld. Enkele dagen voordien had een hulpsint de rusthuisbewoners bezocht. Hij wist toen nog niet dat hij besmet was..

Donderdag meldde het gemeentebestuur dat het aantal besmettingen onder de bewoners was opgelopen tot 121 en onder de personeelsleden tot 36. Er waren ook dertien bewoners overleden. Maar sindsdien zijn er daar nog eens vijf bijgekomen.

Of de hulpsint verantwoordelijk is voor alle besmettingen in het woonzorgcentrum, wordt nog verder uitgezocht. “Een aantal onderzoekslabo’s zijn bezig met het achterhalen van de bron van de besmettingen, maar ik heb daar nog geen resultaten van ontvangen. Het blijft dus voorlopig onduidelijk”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).

Corrigeer

MEER NIEUWS