CLUBNIEUWS. Beerschot moet Tissoudali tijd missen, KV Mechelen geïnteresseerd in Standard-aanvaller

CLUBNIEUWS. Beerschot moet Tissoudali tijd missen, KV Mechelen geïnteresseerd in Standard-aanvaller

Foto: Photo News

Dagelijks houden de vele clubwatchers van Het Nieuwsblad de vinger aan de pols bij onze eersteklassers. Blessures, transfergeruchten of echte transfers, opstellingen of gewoon (leuke) weetjes: ontdek hier als eerste al het clubnieuws van de dag!

BEERSCHOT. Tissoudali vier tot zes weken buiten strijd

Een nieuwe domper voor Hernan Losada en Beerschot. Met 11 matchen in 41 dagen is de club aan een zwaar programma begonnen, maar daarin zal het geen beroep kunnen doen op Tarik Tissoudali. De Nederlandse Marokkaan liep in het duel met Anderlecht een scheur in de mediale band van de knie op en is vier tot zes weken buiten strijd. Naast Tissoudali liggen ook Joren Dom en Loris Brogno nog in de lappenmand. Hoe lang Réda Halaimia (hamstrings) aan de kant moet blijven, is nog niet duidelijk. (sks)

CLUBNIEUWS. Beerschot moet Tissoudali tijd missen, KV Mechelen geïnteresseerd in Standard-aanvaller
Tissoudali viel zondag geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Anderlecht. Foto: Photo News

KV MECHELEN. Op zoek naar spits

In de zoektocht naar een nieuwe diepe spits heeft KV Mechelen zijn pijlen gericht op Felipe Ave-natti (27). De Uruguayaan van 1m97 zit bij Standard in een uitzichtloze situatie en kan tijdens de winterstop worden uitgeleend. Er zijn contacten gelegd met Standard, maar een deal is voorlopig nog niet in de maak. Zelf zou Avenatti ook nog even de kat uit de boom kijken in afwachting van een nieuwe trainer in Luik.

Bij KV hopen ze deze week nog een nieuwe spits te strikken, die zondag meteen kan aansluiten als de trainingen worden hervat. Gezien de beperkte financiële middelen mikt de club op een huurconstructie.

KV zoekt een spits die meteen inzetbaar is en die bij voorkeur ook de competitie goed kent. Allemaal criteria waaraan Avenatti voldoet. Naast de Uruguayaan worden ook enkele buitenlandse pistes gevolgd. (thst, bfa)

STANDARD. Rouches speuren naar coach

Gisteren nog geen witte rook op Sclessin wat betreft de nieuwe trainer. Het bestuurlijke trio Bruno Venanzi, Benjamin Nicaise en Alexandre Grosjean stelde wel een shortlist op voor de opvolging van Philippe Montanier. Wel zeker is dat Frank Vercauteren in beeld was bij de Rouches, maar de 64-jarige trainer bedankte omwillen van familiale redenen.

Mbaye Leye blijft ook in de running. Over de Senegalees is er interne verdeeldheid. Een andere naam die circuleert, is die van Luka Elsner (ex-Union). De Sloveen is vrij en niet duur. Naar verluidt staat hij echter dicht bij een overgang naar het Franse Châteauroux. (bfa)

CERCLE BRUGGE. Vanhoutte onder de scanner

Zondag werkten de Cercle-spelers een uitlooptraining af. Gisteren en vandaag waren de spelers vrij, morgen is er een training gepland. Ook zaterdag worden de spelers verwacht, maandag vertrekken ze voor zes dagen op stage naar Knokke-Heist.

Charles Vanhoutte, die tegen Zulte-Waregem een blessure aan de heup opliep, moet onder de scanner. Cercle verlengt contract van Andi Koshi (ex-PSV) tot 2022. (kv)

KV OOSTENDE. Weekje rust, dan 7 matchen op 22 dagen

Voor KVO duurt de winterstop tot 4 januari. Dan verwacht de staf de spelersgroep terug op training. Het wordt op de tanden bijten, want KVO speelt zeven matchen op 22 dagen. Het begint met drie thuismatchen op rij, te beginnen tegen Charleroi op 9 januari. Ook Eupen en Kortrijk komen op bezoek. Op 20 januari trekt KV Oostende naar Club Brugge. (jve)

ZULTE WAREGEM. Gesprekken met Bostyn

Nog steeds geen Van Hecke, Chory en Zarandia vanavond tegen Eupen­. Door de beperkte aanvallende opties gaat Essevee in de wintermercato op zoek naar versterking. Ook op de rechtsachter kijkt het naar opportuniteiten.

Ondertussen onderhandelt Essevee met doelman Louis Bostyn over een contractverlenging. Diens contract loopt komende zomer af. (tjm)

CLUBNIEUWS. Beerschot moet Tissoudali tijd missen, KV Mechelen geïnteresseerd in Standard-aanvaller
Foto: BELGA

ANDERLECHT. Nederlandse doelman in beeld, oude bekende keert terug

Anderlecht heeft bijna een oplossing gevonden voor zijn keepersprobleem. De 28-jarige Nederlander Warner Hahn maakt een goeie kans op een overeenkomst met de Brusselse club. De transfervrije keeper moet nog uitgebreide medische tests ondergaan en er moet nog een financieel akkoord gevonden worden. (lees meer)

Mohamed Bouchouari keert terug naar Anderlecht. De 20-jarige rechtsback ondertekende een contract tot 2022 bij paars-wit. (lees meer)

AA GENT. Yaremchuk mist enkel Beerschot

Twee speeldagen schorsing waarvan één voorwaardelijk, dat is het schorsingsvoorstel dat het bondsparket heeft geformuleerd naar aanleiding van de uitsluiting van Roman Yaremchuk op bezoek bij Kortrijk. AA Gent aanvaardt dat voorstel. Hierdoor zal de Oekraïense aanvaller enkel het duel op bezoek bij Beerschot moeten missen. (ssg)

OH LEUVEN. Contract Mercier verlengd tot 2022

Het contract van Xavier Mercier bij OHL is verlengd tot de zomer van 2022. Niet dat er zware onderhandelingen hebben plaatsgevonden, want het gaat om een automatische verlenging op basis van een clausule in het contract van de Franse spelverdeler. Mercier dook vorige week verkeerdelijk op in ons overzicht van eindecontractspelers, maar ook toen was zijn overeenkomst al verlengd tot 2022. (mah)

STVV. Caufriez kent vandaag zijn straf

Gisterochtend stonden de Kanaries alweer op het oefenveld. Iedereen was present, behalve de revaliderende Mmaee. Wil STVV 2020 met een 9 op 9 afsluiten, dan moet Beerschot morgen voor de bijl. Voor die match moet Peter Maes de schorsing van Asamoah opvangen. Over Caufriez, die rood pakte op Standard, krijgt de STVV-coach vandaag duidelijkheid. (gus)

GENK. Jonge Amerikaanse verdediger op komst

Genk is bijna rond met de Amerikaan Mark McKenzie, een 21-jarige centrale verdediger. De tweevoudige international heeft er een sterk seizoen op zitten bij Philadelphia Union in de MLS en kon naar verluidt ook rekenen op interesse van Celtic Glasgow. Maar het ziet ernaar uit dat hij voor het Genkse project kiest. Vandaag of morgen volgt daarover wellicht uitsluitsel. (rco)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.