Schoten creëert vier plekken waar inwoners nieuwjaarswensen kunnen delen

Schoten creëert vier plekken waar inwoners nieuwjaarswensen kunnen delen

De schepenen Paul De Swaef, Charlotte Klima en Ifke Hendrickx bij de wensmuur op de Markt. Foto: Gemeente Schoten

Schoten -

Op verschillende locaties in Schoten kan je de komende dagen je nieuwjaarswens officieel uithangen. Hiermee lijkt alvast de wens die Ilse Scheffer in Gazet Van Antwerpen lanceerde verhoord.

Geen Schoten Schol dus dit jaar en de nu gelanceerde publieke wensmuren moeten dat gemis aan omhelzingen en het uitwisselen van beste wensen compenseren. Ilse Scheffer, trouw deelnemer aan de gemeentelijke heildronk, richtte zich vorige week tot burgemeester Maarten De Veuster (N-VA). Ze vroeg hem om alsnog een wensboom te voorzien op het marktplein zodat iedere burger daar zijn of haar een kaartje kan in hangen.

“Maar op zo’n korte tijd kregen we dat idee niet in de praktijk omgezet”, zegt communicatieschepen Iefke Hendrickx (N-VA). “We vonden het wel een leuk initiatief, iets wat we niet zomaar konden laten passeren. Deze wensmuren zijn ons antwoord hierop.”

En zo nodigt de gemeente inwoners nu uit om hun wensen toch te delen op vier plekken in Schoten: Markt (onder de bogen tussen cafés De Gilde en De Breughel), aan het politiebureau op het Gasketelplein, ontspanningslokaal Lariksdreef en dienstencentrum Cogelshof. Je kan je wens voor je naaste, de Schotenaren of zo je wil de hele wereld neerpennen tot en met woensdag 6 januari. Kleefband is niet voorzien. Die moet je dus zelf meebrengen.

Iefke Hendrickx (N-VA): “Uiteraard kan je de wensen ook gaan bekijken zonder zelf iets te schrijven. Hou je wel altijd aan de geldende coronamaatregelen en draag een mondmasker wanneer je de afstand niet kan garanderen. Op de Markt is dat trouwens verplicht.”

Ilse Scheffer, de jonge mama die in supermarkt Colruyt werkt, is blij dat haar idee werd opgepikt. Wens verhoord, maar ze heeft wel een bedenking of klacht. “Jammer dat ik als aanreiker van dit alternatief niet eens vernoemd wordt in de gemeentelijke communicatie”, vindt ze.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio