Eli Iserbyt doet reuzezaak in klassement X²O Badkamers Trofee ondanks pijnlijke elleboog: “Pas na een halfuur kwam de pijn terug”

Eli Iserbyt doet reuzezaak in klassement X²O Badkamers Trofee ondanks pijnlijke elleboog: “Pas na een halfuur kwam de pijn terug”

Foto: BELGA

Een podiumplek zat er net niet in voor Eli Iserbyt. Maar zes dagen nadat hij met een zwaar geschonden elleboog uit de cross van Zolder was verdwenen, was Iserbyt naast Van der Poel zowaar de winnaar van de dag. Zag het er in Zolder nog naar uit dat zijn seizoen erop zat, dan staat Iserbyt, met brace om de elleboog, na zijn vierde plek in Baal plots rianter dan ooit aan de leiding van de X²O Badkamers Trofee.

LEES OOK.Wout van Aert heeft schakelproblemen op cruciaal moment, Eli Iserbyt blij met vierde plek in Baal: “Had dit echt niet verwacht”

De elleboog had hem duidelijk minder gehinderd dan vooraf gevreesd. “Veel hing af van mijn start”, beaamde Iserbyt. “Kwam ik die goed door, wist ik dat ik de eerste helft van de wedstrijd redelijk op mijn gemak zou zitten. Dat klopte. Pas na het half uur zakte de adrenaline een beetje weg en kwam de pijn terug.” Maar dan reed Iserbyt al in een comfortabele positie bij de eerste vijf. Een plek die hij niet meer uit handen zou geven. En dat terwijl Iserbyt vijf dagen amper getraind had en vooraf niet eens een pijnstiller had genomen. “Doelbewust”, legde hij uit. “Ik wilde naar mijn lichaam luisteren. Zou ik hevige pijnscheuten voelen zou ik geen risico nemen en uit de wedstrijd stappen. Vandaar dat ik geen verdoving wilde.”

Eli Iserbyt doet reuzezaak in klassement X²O Badkamers Trofee ondanks pijnlijke elleboog: “Pas na een halfuur kwam de pijn terug”
Foto: BELGA

Bovendien had Iserbyt zich voorgenomen minder naar de daguitslag te kijken dan wel naar het algemeen klassement in de X²O Badkamers Trofee. Een klassement waarin Van der Poel en Van Aert door hun beperkt programma geen rol spelen en waarin Iserbyt voor Baal al aan de leiding stond, voor Van der Haar. “Op dat vlak is het zelfs een perfecte dag geworden”, wees Iserbyt naar de tegenvallende zevende plek van Van der Haar op net geen twee minuten van Van der Poel. “Dat had ik vooraf ook aan de ploegleiding gezegd. Tijdens de wedstrijd moesten ze mij maar een ding laten weten: waar zat Lars? Dat hebben ze goed gedaan.” Zo goed dat vandaag niet langer Van der Haar maar wel Iserbyts ploegmaat Vanthourenhout tweede staat in het algemeen klassement, maar wel al op 3’27” van Iserbyt. De eindzege lijkt hem nog moeilijk te kunnen ontsnappen? “Het is alleszins comfortabel. De volgende cross in dit klassement is ook maar op 23 januari in Hamme. Tegen dan zou ik honderd procent moeten hersteld zijn.”

LEES OOK. Mathieu van der Poel schiet voor vierde jaar op rij raak op nieuwjaarsdag en wint GP Sven Nys in Baal

Corrigeer