Eli Iserbyt komt ook in Hulst ten val en geeft opnieuw op: “Voelde iets scheuren of kraken in mijn elleboog”

Eli Iserbyt komt ook in Hulst ten val en geeft opnieuw op: “Voelde iets scheuren of kraken in mijn elleboog”

Foto: BELGA

Eli Iserbyt heeft zondag niet veel plezier beleefd aan de Wereldbeker van Hulst. De Europees kampioen kwam meteen na de start ten val en moest even later opgeven.

Eli Iserbyt gaf vooraf aan dat hij opnieuw last had van de linkerelleboog waarop hij een dikke week geleden ten val was gekomen in Heusden-Zolder. Afgelopen donderdag reed de Europees kampioen wel naar een bemoedigende vierde plaats in Baal en hij kreeg zaterdag de toelating van zijn kinesist om te starten in Hulst. Maar na een nieuwe valpartij gaf hij op.

“Ik viel wel op de rechterkant. Maar ik hield mijn stuur vast en voelde toch iets kraken of scheuren in mijn linkerelleboog. Ik wilde de pijn wel verbijten, maar ik voelde al snel dat het trekken bergop echt niet meer ging. Ik denk dat ik opnieuw schade heb aangericht. Ik ben in Baal gezegd dat ik wou luisteren naar mijn lichaam en ik voelde dat ik hier toch over de limiet aan het gaan was. Morgen zal ik een extra MRI scan laten nemen en dan zullen we zien of er iets meer aan de hand is. Hopelijk vinden we dan direct wat het probleem is. Mensen vragen zich af waarom ik hier nu start, maar ik wou wedstrijdritme opdoen voor het BK en het seizoen duurt maar tot eind februari.”

Corrigeer

Aangeraden