Ex-Europees junioreskampioene Nenah De Coninck stopt met lopen

Ex-Europees junioreskampioene Nenah De Coninck stopt met lopen

Foto: Gregory Van Gansen

Nenah De Coninck, die zich in 2015 tot Europees kampioene U20 kroonde op de 400 meter horden, stopt op 24-jarige leeftijd met atletiek. Dat liet de Gentse, zondag weten op Instagram. De Coninck getuigde eerder dit jaar nog over haar eetstoornis,

“Dit is het einde. Iemand zei mij ooit dat ik een prioriteit moest kiezen, en dat heb ik nu gedaan”, schrijft De Coninck op Instagram. “Van 2007 tot 2020, en het is mooi geweest. Merci allemaal! Tijd voor iets nieuws.”

Na haar Europese titel in 2015 haalde de hordeloopster nooit meer haar hoogste niveau. In september kwam ze met een aangrijpende getuigenis naar buiten over de Boulimie waar ze al jaren mee kampte. Het afgelopen seizoen was ze na enkele bijzonder moeilijke jaren weer op de goeie weg en sloot ze opnieuw aan bij de Belgische top, maar op een internationaal niveau bevond ze zich nog niet. Nu houdt De Coninck het dus al op 24-jarige leeftijd voor bekeken.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.