Corona maakt eerste knikje omhoog na vijftien dagen daling

Corona maakt eerste knikje omhoog na vijftien dagen daling

Themabeeld. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Arendonk / Mol / Geel / Hoogstraten / Turnhout -

Hoewel er maandag maar 45 nieuwe besmettingen in de hele Kempen bij kwamen, maakt de dalende tendens sinds 19 december voor het eerst een klein knikje omhoog. Blijft het bij een klein hikje?

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen op weekbasis lag op 19 december op 153 per dag, maar dat cijfer zakte de volgende vijftien dagen naar 66 op zondag 3 januari. Maandag steeg dat gemiddelde plots weer naar 68. Mogelijk blijft het bij een kleine schommelbeweging. De voorbije feestdagen werden er merkelijk minder tests afgenomen, terwijl de volgende dagen de teruggekeerde reizigers wellicht in de tabellen opduiken.

Geen nieuwe virusvariant

Van de nieuwe besmettelijke virusvariant is in onze regio voorlopig geen sprake: de toename van het aantal besmettingen lag de voorbije week overal laag. Geel kreeg er 47 positieve gevallen bij, Turnhout 41, Mol 39 en Hoogstraten 32. Die laatste stad zag dat aantal vooral in de laatste paar dagen aangroeien, net zoals in Vosselaar (tien van de veertien deze week vielen in de laatste drie dagen). Arendonk had de laatste twee weken nog de hoogste besmettingsgraad per inwoner van de provincie, maar dat is een vertekend beeld: de afgelopen week kwamen er maar 22 besmettingen bij, de week voordien waren er dat nog 76.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio