Wout van Aert en Sarah De Bie verwelkomen zoontje Georges

Video: Het Nieuwsblad

Het is zover. Wout van Aert is vader geworden. Zijn vrouw Sarah De Bie beviel maandag van hun eerste kindje, Georges. “Que d’amour” zette de winnaar van onder andere Milaan - San Remo op Twitter.

De tweet:

Het lijkt nu dus quasi zeker dat Van Aert zal deelnemen aan het BK veldrijden van zondag.

“Als het een echte Van Aert is, is hij nu al eigenwijs en zal hij komen wanneer hij goesting heeft”, zei Van Aert vorig weekend nog over zijn ‘Fonske’. “Het zou een extra stimulans kunnen zijn (voor het BK, red.), maar ik ben daar de voorbije dagen niet zo mee bezig geweest. Ik ben gewoon blij dat ik die periode goed ben doorgekomen en dat thuis alles rustig is gebleven.”

Sarah had wel last van zwangerschapsdiabetes, maar kon de voorbije maanden genieten van een actieve baby. “Dat hadden we wel kunnen verwachten”, zei ze toen Van Aert verkozen werd tot Flandrien. “Wout is super actief, ikzelf ben sportief. Het kon dus niet anders dat Fons een actief bazeke zou worden. Maar dat vind ik net leuk. Ik hoop dat het een sportief kindje wordt.”

“Wout is heel zorgzaam”, zei De Bie toen ook nog. “Soms is Wout zelfs een beetje té bezorgd en moet ik hem zeggen dat ik het wel red.”

LEES OOK. Ervaren ‘wielervaders’ adviseren papa Wout van Aert: “Niet de bedoeling dat hij ’s nachts vier keer opstaat”

Corrigeer