Elshout neemt afscheid van wijkagent en scherpschutter Patrick Peeters

Elshout neemt afscheid van wijkagent en scherpschutter Patrick Peeters

Wijkregisseur Patrick Peeters en zijn opvolger Kim Schols. Foto: jan auman

Schoten -

De lokale politie heeft Patrick Peeters uitgezwaaid. De wijkagent en ervaren schietinstructeur miste zelden met de revolver in de hand, maar zal zelf wél gemist worden door de bewoners van Elshout en omliggende buurten. Kim Schols volgt hem op.

Patrick Peeters (60) was al even gestopt, maar hing pas deze week zijn kepie écht aan de haak. Als wijkagent was hij een bekend gezicht in de wijken ten noorden van het centrum. Al spreekt chef Jack Vissers in de nieuwe structuur van zijn korps liever van wijkregisseur. Deze dames en heren op de fiets wonnen sinds de opstelling van het nieuwe veiligheidsplan stevig aan belang.

“We bedanken Patrick voor zijn jarenlange inzet als wijkagent en als gemotiveerd schietmonitor”, aldus Vissers. Patrick zwaait af na een carrière van 32 jaar bij de politie van Schoten. Sinds 2002 was de goedlachse inspecteur-wijkagent in de wijk Elshout, waar hij ‘zijn’ bewoners met raad en daad bijstond.

Met zijn vertrek verdwijnt ook een zeer ervaren schietmonitor. Sinds 1999 gaf Patrick schietonderricht aan de leden van het korps. Patrick zal zich niet vervelen want hij wil werk maken van een serieuze sportieve uitdaging: het uitlopen van een marathon.

Zijn opvolger Kim Schols (34) wordt door korpschef Jack Vissers een jonge spring-in-‘t-veld genoemd. Ze is naar eigen zeggen zeer enthousiast om haar wijk te leren kennen. Sinds 2016 is ze aan de slag in Schoten. Na enkele jaren bij de diensten interventie en sociale recherche, maakt ze nu officieel de overstap naar het wijkteam. “Ik hecht veel belang aan zichtbaarheid in de wijk en aan de dialoog met de wijkbewoners”, trapt inspecteur Schols zich op gang.

Schoten is verdeeld in acht wijkzorggebieden. “Elke politiewijk verdient de voltijdse aandacht van een wijkregisseur zodat ze op de hoogte blijven van het wel en wee in hun wijkzorggebied. Ken jij je wijkagent niet? Je kan eenvoudig opzoeken wie de wijkregisseur is van jouw wijk via onze website”, aldus Vissers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio