Alexander De Croo en andere politieke leiders reageren geschokt: “Dit zijn beschamende beelden”

Alexander De Croo en andere politieke leiders reageren geschokt: “Dit zijn beschamende beelden”

Foto: AP

Buiten de VS wordt met grote bezorgdheid gereageerd op de gebeurtenissen in en rond het Capitool in Washington. Ook onze eigen premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft ondertussen gereageerd.

“Ik ben geschokkeerd en sta in ongeloof bij de gebeurtenissen in het Capitool, het symbool van de Amerikaanse democratie. Wij geloven dat de sterke instellingen van de Verenigde Staten deze uitdagingen zullen overwinnen. Verkozen president Joe Biden heeft onze volledige steun”, zo tweette De Croo.

De Britse premier Johnson heeft het op Twitter over “beschamende beelden in het Amerikaanse Congres”. De VS staan bekend voor hun democratie, het is nu van vitaal belang dat er een vreedzame en ordelijke overdracht van de macht komt”.

NAVO-topman Jens Stoltenberg had het op Twitter over “schokkende beelden” en “de uitslag van deze democratische verkiezing moet gerespecteerd worden”.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas zei op Twitter dat Trump en zijn aanhangers nu eindelijk de keuze van de Amerikaanse kiezers moeten respecteren. “De vijanden van de democratie zullen zich verheugen over deze onwerkelijke beelden”.

De Canadese premier Justin Trudeau zei vertrouwen te hebben in de kracht van de Amerikaanse instellingen. Ook de David Sassoli, de voorzitter van het Europese Parlement reageerde in die zin.

Corrigeer

MEER NIEUWS