Stoffel Vandoorne keert terug naar Le Mans

Stoffel Vandoorne keert terug naar Le Mans

Foto: BELGAIMAGE

Na in 2020 even aan de kant te hebben gestaan werkt Stoffel Vandoorne dit seizoen opnieuw de 24 Uur van Le Mans af. De West-Vlaming, in 2019 derde in de grootste aller uithoudingsraces, rijdt een volledig seizoen voor het Jota Sport LMP2-team.

Naast zijn programma voor Mercedes in de Formula E heeft Vandoorne nog ruimte voor wat extra races. Na zijn uitstekend debuut in 2019 liet de Rumbekenaar al weten dat hij graag naar Le Mans zou terugkeren, maar dan wel in een goede context. De reglementen voor de Franse klassieker werden recent grondig gewijzigd, wat volgend seizoen een aantal grote constructeurs als Porsche en Audi moet laten terugkeren.

Om zijn ervaring in de enduranceracerij wat uit te breiden gaat Vandoorne nu al aan de slag met het Britse Jota Sport, een topteam uit de kleine LMP2-prototypeklasse. Vandoorne deelt zijn bolide met ex-GP2-collega Sean Gelael – de vader van de Indonesiër is een persoonlijke sponsor van Vandoorne – en de Zweed Tom Blomqvist, zoon van ex-rallywereldkampioen Stig.

“Aan de WEC deelnemen met JOTA is ongelofelijk want het is een gevestigd en gerespecteerd team in een extreem competitieve omgeving”, zegt de West-Vlaming. “Ik hoop in deze context te kunnen groeien. Dat ik dit aan de zijde van Sean en Tom kan doen is ook fantastisch, want het zijn twee goede vrienden van mij in de autosport.”

Dat Jota in de kleinere LMP2-klasse uitkomt, hoeft niet te betekenen dat Vandoorne in Le Mans kansloos is voor een overall topprestatie. In 2017 finishten Jota Sport-bolides op plaatsen twee en drie in de 24 uur.

Stoffel Vandoorne keert terug naar Le Mans
Stoffel Vandoorne werd in 2019 derde in de grootste aller uithoudingsraces Foto: AFP
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.