Was de zanger van Jamiroquai een van de Capitool-bestormers? “Ik ben geen freak”

Was de zanger van Jamiroquai een van de Capitool-bestormers? “Ik ben geen freak”

Foto: EPA

Jay Kay, frontman van de band Jamiroquai, heeft zijn volgers op het hart gedrukt dat hij niet een van de Capitool-bestormers was. De Britse zanger werd immers vergeleken met een van de opvallendste Trump-aanhangers.

Heel wat Twitteraars dachten woensdag dat ze Jay Kay gespot hadden op de beelden die de wereld rondgingen. De man die halfnaakt rondliep in het parlementsgebouw droeg namelijk een hoofdtooi zoals Jay die ook vaak draagt tijdens optredens. Alleen was het niet Jay, maar Jake Angeli. De 32-jarige demonstrant is al langer gekend als de QAnon-sjamaan, een bekende aanhanger van complottheorieën. Hij was ook niet het enige QAnon-lid: meerdere protestanten droegen een shirt met het QAnon-logo. Maar daar hoorde de Jamiroquai-frontman dus niet bij.

“Goedemorgen Washington, ik vind de hoofdtooi geweldig maar ik weet niet of dat de groep is waar ik bij wil horen. Sommigen van jullie dachten mij gezien te hebben maar ik hoor echt niet bij al die freaks. Blijf veilig allemaal”, tweette Jay. De zanger van de Britse band voegde er nog aan toe dat hij hoopt om snel weer op een podium te staan.

Corrigeer

MEER NIEUWS