Koppel voor rechter voor diefstal lasagne en worst in Delhaize: “Niets wereldschokkend, maar we hebben het echt gehad met hen”

Koppel voor rechter voor diefstal lasagne en worst in Delhaize: “Niets wereldschokkend, maar we hebben het echt gehad met hen”

Foto: jhm

De Panne -

De procureur in de rechtbank van Veurne heeft het helemaal gehad met een koppel dat al lange tijd voor overlast zorgt in de Westkust. D.M. en zijn vriendin M.C. staan nu terecht voor de diefstal van lasagne en een pak worst. “Niets wereldschokkend, maar we hebben het echt gehad met hen”, sprak de procureur.

Het duo, dat tot voor kort samenwoonde in De Panne, stond het voorbije jaar al verschillende keren voor de rechter. Voor hun nieuwste proces lieten ze verstek gaan in de rechtbank. Deze keer moeten ze zich verantwoorden voor de diefstal van een lasagne en een pak worst in de Proxy Delhaize in De Panne.

“De feiten zijn niets wereldschokkends, maar we hebben het echt gehad met hen”, zei de procureur. “Het zijn veelplegers die overlast veroorzaken en daarom dagvaarden we hen meteen. Maar eigenlijk werd hen nadat de politie ter plaatse kwam een minnelijke schikking aangeboden, maar dat weigerden ze. Ze hadden de gestolen producten vergoed nadat ze betrapt werden en vonden het niet nodig om daar nog eens een boete bovenop te krijgen.”

De procureur vroeg voor de man twee maanden cel en 800 euro boete, voor de vrouw één maand cel en 400 euro boete.

Vonnis op 22 januari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio