Slecht nieuws voor veldloopseizoen: CrossCup in Hannuit gaat niet door

Slecht nieuws voor veldloopseizoen: CrossCup in Hannuit gaat niet door

Foto: BELGA

De start van het Belgische veldloopseizoen wordt al voor de derde keer uitgesteld. De CrossCup van Hannuit, voorzien op 24 januari en tevens het kampioenschap van de Franstalige atletiekliga (LBFA), gaat niet door. Dat maakten de organisatoren vrijdag bekend.

In oktober werd al de manche in Berlare geschrapt. In november werden de manches in Mol en Roeselare uitgesteld naar maart, de manche in Hannuit wordt nu volledig geschrapt. Organisator Jos Van Roy had een aangepaste versie voorgesteld waarbij alleen kinderen en topatleten in actie zouden komen, maar zijn idee is op een njet gestuit bij de overheid. “De belangstelling was enorm, aangezien ik de afgelopen dagen heel veel berichten en e-mails heb ontvangen van atleten, zowel jong en oud”, aldus Van Roy in een mededeling. “Het doet pijn onze start opnieuw uit te stellen.”

Het veldloopseizoen start nu - uiteraard onder voorbehoud - met het Vlaams kampioenschap in Diest op 7 februari. Op 28 februari volgt het BK veldlopen in Brussel, op 7 en 21 maart staan de CrossCup-manches in Mol en Roeselare op het menu. Belgische topatleten zitten ondertussen al sinds de Nacht van de Atletiek op 6 september zonder wedstrijden, en dat in volle aanloop naar de Olympische Spelen. Wat het indoorseizoen betreft, rest er momenteel nog een sprankeltje hoop voor de IFAM-meeting in Gent op 13 februari en het BK in Louvain-la-Neuve op 20 februari.

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.