Eden Hazard en Thibaut Courtois zaten uren vast in vliegtuig op besneeuwde startbaan: “Dit is een grap”

Eden Hazard en Thibaut Courtois zaten uren vast in vliegtuig op besneeuwde startbaan: “Dit is een grap”

Het voetbalelftal van Real Madrid stond vrijdagavond ruim vier uur vast met een vliegtuig op een startbaan in Madrid. Het toestel met de spelers van de Spaanse landskampioen kon niet opstijgen vanwege een sneeuwstorm die de startbaan had bedekt met een sneeuw- en ijslaag.

Het team van Thibaut Courtois en Eden Hazard wilde vertrekken naar Pamplona, waar Real zaterdag de uitwedstrijd tegen Osasuna speelt.

“Ze hebben ons gezegd dat het vooruitzicht heel somber is. De startbanen zijn gesloten en de sneeuwschuivers worden gebruikt voor de landingsbanen”, liet een woordvoerder van de club vrijdagavond weten. “We schatten in dat we hier nu meer dan twee uur staan.”

Op beelden op de sociale media is te zien dat er een flink sneeuwdeken ligt over luchthaven Madrid-Barajas Adolfo Suarez. “Dit is een grap”, klonk het. “We zaten vast als hamsters.”

Uiteindelijk geraakten Los Blancos rond 23u00 dan toch van de grond en even later op hun bestemming in Pamplona.

Intussen werden met El Mirandés-Rayo en Alcorcón-Albacete al twee wedstrijden afgelast. Dat zorgde onder andere voor frustratie bij de spelers van Rayo Vallecano. Die deden er vijf uur over om 20km af te leggen in de sneeuw, alvorens rechtsomkeer te maken.

“We gaan nu op zoek naar een veilige slaapplaats. Door deze onzin vraag je jezelf af of ze echt geven om de gezondheid en veiligheid van mensen of dat wij gewoon als marionetten worden aangestuurd”, reageerde Rayo-speler Oscar Valentin.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden