Zesvoudig wereldkampioen motorcross Joël Robert vecht voor zijn leven

Zesvoudig wereldkampioen motorcross Joël Robert vecht voor zijn leven

Joël Robert op het podium met Stefan Everts, in Namen 2001. Foto: Belga

Joël Robert (77) vecht voor zijn leven. De zesvoudige wereldkampioen motorcross is besmet met corona en kreeg daar nog een hartaanval bovenop. Hij ligt momenteel in een coma.

Robert is al enkele jaren op de sukkel met zijn gezondheid. De zesvoudige wereldkampioen en ex-bondscoach heeft een zware vorm van diabetes, waardoor er in 2018 een deel van zijn rechtervoet geamputeerd moest worden. De voorbije jaren was hij ook het slachtoffer van meerdere beroertes. De laatste maanden kwamen daar nog hart- en longproblemen bij.

Maandag werd Robert opgenomen in het ziekenhuis van Lodelinsart omdat er corona bij hem was vastgesteld. Omdat zijn toestand snel verslechterde werd Joël overgebracht naar het hospitaal van Gilly. Daar kreeg hij ook nog een hartaanval. Robert ligt momenteel in coma en vecht voor zijn leven.

Joël Robert was in de jaren 60, begin 70 één van de absolute sterren in het mondiale motorcross. De Waal, die vooral teerde op zijn enorme talent, pakte in 1964 zijn eerste wereldtitel in de 250cc en voegde er daar van 1968 tot 1972 nog eens vijf aan toe, ook bij de kwartliters. Robert, een heel aimabele en humoristische kerel, had lange tijd alle records in handen (50 GP-zeges) tot ene Stefan Everts hem dertig jaar later van de troon stootte.

Corrigeer