Vijftiger ontkent mislukte ramkraak bij Banden Sooi in Grobbendonk

Vijftiger ontkent mislukte ramkraak bij Banden Sooi in Grobbendonk

De beklaagde moest zich voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Grobbendonk / Hulshout -

Een 57-jarige man uit Hulshout stond terecht voor een mislukte ramkraak bij bandencentrale Sooi op de Bannerlaan in Grobbendonk. Op 29 juni 2019 werd zijn auto gebruikt om de poort in te beuken, maar de man ontkent dat hij achter het stuur zat.

Dieven probeerden eind juni 2019 ’s nachts met een auto de toegangspoort van Banden Sooi in Grobbendonk te kraken, maar dat lukte niet omdat er een bestelwagen achter de poort stond. De daders reden weer weg, maar op camerabeelden is de poging goed te zien. André D. (57) uit Hulshout, de eigenaar van de auto, moest zich maandag voor de correctionele rechtbank in Turnhout verantwoorden voor de mislukte ramkraak. Hij riskeert een gevangenisstraf van acht maanden en een boete. “De beklaagde beweerde eerst dat hij die nacht op de parking van café Rozenhof in Herentals onder dwang van een vuurwapen zijn wagen moest afgeven. Later stelde hij dat hij die nacht een black-out had”, zei openbare aanklager Veerle Van Gorp. “Het was in ieder geval zijn auto die werd geregistreerd op de plaats van de feiten.”

De raadsman van de vijftiger ging voor de vrijspraak. “Hij was tijdens de ramkraak niet de bestuurder van zijn auto. Van 2u ’s nachts tot ’s ochtends herinnert hij zich niets”, pleitte zijn advocaat. “Om 8u ’s ochtends is hij met zijn auto naar een meubelwinkel gereden. Nadat hij zelf de schade had vastgesteld, is hij daarvan aangifte gaan doen bij de politie Zuiderkempen. In paniek had hij verklaard dat hij onder schot werd gehouden. Mogelijk heeft iemand in café Rozenhof iets in zijn drank gedaan. De tattoos op het lichaam van de man op de camerabeelden, komen niet overeen met de tattoos van mijn cliënt.”

De rechtbank velt een vonnis op 8 februari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio