Voetbal

Voetbal Vlaanderen beraadt zich over voortzetting competitie, voetbalclubs reageren verdeeld

Voetbal Vlaanderen beraadt zich over voortzetting competitie, voetbalclubs reageren verdeeld

Coach Alan Haydock: “Het zou jammer zijn als de competitie wordt stilgezet, maar dan zou er eindelijk duidelijkheid komen.” Foto: Gregory Van Gansen

Ninove / Erpe-Mere / Aalst / Herzele / Geraardsbergen -

Voetbal Vlaanderen overlegt dinsdag samen met de Waalse vleugel en de crisiscel van de voetbalbond over de voortzetting van de competitie die op 11 oktober werd stopgezet. We vroegen de mening van de clubs die na vijf speeldagen aan de leiding staan.

In tweede amateurklasse startte coach Alan Haydock met promovendus Ninove met een 12 op 12. “Het zou jammer zijn als de competitie wordt stilgezet, maar dan zou er eindelijk duidelijkheid komen. De financiële gezondheid van de club primeert nu. Zonder kantine, supporters of kleedkamers wordt dat moeilijk. Een nieuwe promotie vormt momenteel trouwens geen prioriteit.”

Burst en Meldert willen heropstarten

Sportief manager Yannick De Rouck van tweedeprovincialer Burst hoopt dat de koppositie van Burst niet vergooid wordt. “Als de competitie verlengd wordt tot half juni, kunnen we mogelijk toch nog tien wedstrijden spelen. Zo niet pleit ik voor een doorstart in september, met behoud van het huidige klassement. Anders worden de kopploegen benadeeld en de staartploegen beloond. Ik begrijp wel dat de volksgezondheid primeert op het amateurvoetbal.”

Bij derdeprovincialer TK Meldert horen we eenzelfde verhaal. “Zelfs als de kantines nog niet open mogen en er geen publiek wordt toegelaten, dan nog hopen we op een heropstart”, zegt voorzitter Tinmarche van TK Meldert.” Mocht de competitie worden afgeblazen, dan gaan we in elk geval proberen om toch nog vriendschappelijke wedstrijden te spelen. De meeste spelers willen voetballen. Dat gaan we hen niet afnemen.”

Manager Franky Chavez van VC Herzele-Ressegem ziet met lede ogen toe hoe de stopzetting van de competitie nadert. “We investeerden zwaar in de infrastructuur met een nieuwe kantine, een nieuw dak op onze tribune en twee speelvelden die weer werden aangelegd. De stopzetting zou niet enkel financieel maar ook sportief een streep door de rekening betekenen. We staan op de beoogde leidersplaats en maakten ons bij de lockdown net op voor de topper tegen TK Meldert.”

Noël Bovijn, secretaris bij vierdeprovincialer Sparta Moerbeke, verzoent zich al met de stopzetting. “Je kan na vijf speeldagen nu eenmaal geen kampioen aanwijzen. De promotie naar derde provinciale zal een jaar uitgesteld worden. De gezondheid primeert, terwijl clubs het financieel niet redden zonder supporters en kantine. Bij Sparta betalen we sowieso alleen nog premies per punt en dit beperkt tot een totaal van 45 punten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio