De droom van elke F1-fan: “Max Verstappen en Lewis Hamilton in dezelfde F1-bolide, daar wacht de hele wereld op”

De droom van elke F1-fan: “Max Verstappen en Lewis Hamilton in dezelfde F1-bolide, daar wacht de hele wereld op”

Foto: Mercedes F1 team

Jos Verstappen zou er naar eigen zeggen helemaal niets op tegen hebben als zoonlief Max over hetzelfde materiaal zou beschikken dan Lewis Hamilton. Want een duel tussen de twee rijders is waar de wereld op wacht, aldus ‘Jos the Boss’.

Max Verstappen wordt al een tijdje beschouwd als de grootste uitdager van Lewis Hamilton en velen denken dat hij de gedoodverfde opvolger van de zevenvoudige wereldkampioen wordt als die zou beslissen om er mee te stoppen.

Voor vader Jos hoeft het allemaal zo lang echter niet te duren, hij gelooft dat Max Lewis Hamilton zou aankunnen als ze over hetzelfde materiaal zouden beschikken.

“Het is hetzelfde als wat ik over Max zeg: hij is ontzettend sterk,” aldus Jos Verstappen tegenover het Nederlandse ‘Formule 1 Magazine.’

“Ook als je kijkt hoe hij het doet tegen zijn teamgenoot. Bij Mercedes is het voor Hamilton pas echt goed gekomen, bij McLaren heeft hij enkele jaren gehad waarin het niet draaide. Je wordt geen wereldkampioen als je geen kampioensteam en kampioensauto hebt.”

Verstappen en Hamilton in dezelfde F1-bolide
“Laat ik het zo zeggen: Ik zou het niet erg vinden als Max naast Hamilton zou gaan rijden. Dan is het wel duidelijk, hè. Het allermooiste zou zijn als ze in dezelfde auto zouden rijden. Dan kun je echt vergelijken wie de beste is. Ik zou het alleen maar toejuichen, denk dat het dan een heel mooi seizoen zou worden. Volgens mij zit de hele wereld daarop te wachten.”

Verstappen Senior heeft er dus vertrouwen in. Het feit dat Max er niet in slaagt om Lewis Hamilton het vuur aan de schenen te leggen op een regelmatige basis moet dan ook vooral gezocht worden bij het materiaal hij ter beschikking heeft, want zelf is hij er klaar voor.

Max is al jaren klaar voor de strijd, nu de wagen nog
“Dat was hij drie jaar geleden al. Weet je, Max rijdt altijd op 110 procent. Daardoor weten we eigenlijk niet hoe goed of slecht de auto is; misschien was onze auto wel slechter dan die van Ferrari… Kan zomaar, dat weet niemand.”

“Het enige dat je kunt doen is Max vergelijken met zijn teamgenoot. En Albon was echt niet zo verkeerd in de karting en de lagere klassen, daar heeft hij het goed gedaan. Dit jaar had hij ten opzichte van Max best wel een groot probleem.”

In 2021 rijdt Max Verstappen echter gewoon voor het Red Bull F1 team, terwijl Lewis Hamilton normaal opnieuw voor Mercedes zal racen. De fans zullen dus nog even moeten blijven dromen.

Meer F1-nieuws:

  • - Is er een geheim vaccinatieplan in de Formule 1?
  • - Nieuwe foto toont verschrikkelijke brandwonden bij F1-piloot die horrorcrash overleefde
  • - “GP van Monaco door coronavirus in gevaar op F1-kalender”
  • - F1-kampioen 2009 onthult: “Ik ondertekende bijna contract om bij Ferrari te gaan racen”
  • - VIDEO: De evolutie van de Porsche 911 Turbo aan de hand van een dragrace
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.