‘Rusthuisrover’ veroordeeld tot vijf jaar cel na tientallen diefstallen en enkele aanrandingen

‘Rusthuisrover’ veroordeeld tot vijf jaar cel na tientallen diefstallen en enkele aanrandingen

Themabeeld Foto: RICARDO REITMEYER

Gent -

Een dief die de voorbije jaren tientallen slachtoffers maakte, werd woensdag veroordeeld tot vijf jaar celstraf. Hij drong binnen in rusthuizen en woon-zorgcentra over heel Vlaanderen en stal van de bewoners. Enkele vrouwen werden daarbij ook aangerand.

“Bewoners van woon-zorgcentra leven vaak in angst voor de eenzaamheid. Maar ze moeten zich daar toch veilig voelen. Dat is voor deze mensen niet meer het geval. Ouderen verdienen het niet om de laatste periode van hun leven zo door te maken”, zegt de Gentse procureur tijdens de behandeling van de zaak.

Sinds 2011 drong de man binnen in verschillende woon-zorgcentra en rusthuizen over heel Vlaanderen, van Gent, tot Puurs en Waregem. Hij gebruikte daarbij telkens dezelfde methode: eenmaal binnen tastte hij verschillende klinken af om te kijken welke deuren open waren.

In de kamers nam hij alles mee - desnoods met geweld - wat hij kon vinden, zelfs een trouwring. Enkele vrouwen werden ook aangerand. “Hij kneep in de borsten of toonde zijn geslachtsdeel”, zegt de Gentse procureur. De man ontkende de aanrandingen en enkele diefstallen, maar de rechtbank van Gent achtte alle feiten bewezen en veroordeelde hem tot een celstraf van vijf jaar.

Corrigeer

MEER NIEUWS