Greet Minnen staat op hoofdtabel Australian Open: “Bevestiging dat ik plek op grandslamtoernooi verdien”

Greet Minnen staat op hoofdtabel Australian Open: “Bevestiging dat ik plek op grandslamtoernooi verdien”

Foto: BELGA

Greet Minnen (WTA 110) plaatste zich woensdag voor de hoofdtabel van de Australian Open. In de derde en laatste kwalificatieronde versloeg ze in Dubai de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 181) in drie sets. “De kwalificatie voor de hoofdtabel maakt me heel tevreden”, reageerde Minnen.

Minnen, het derde reekshoofd van de kwalificaties, haalde het met 6-2, 3-6 en 6-4 na twee uur en achttien minuten tennis. “Ik ben blij dat ik de wedstrijd winnend heb kunnen afsluiten”, vertelde de verloofde van Alison Van Uytvanck. “Ik begon sterk en had het eerder kunnen afmaken, als ik mijn kansen aan het begin van de tweede set gegrepen had. Maar ik herpakte me nadien en kon haar in set drie kraken. Lepchenko speelt heel agressief, maar snel voetenwerk is minder haar ding. Ik denk dat ik vandaag het meest regelmatig was.”

Voor de 23-jarige Minnen is het de tweede keer dat ze op de hoofdtabel van de Australian Open staat. Vorig jaar debuteerde ze in Melbourne en haalde meteen de tweede ronde. “Ik hoopte voordien dat ik meteen geplaatst zou zijn voor het hoofdtoernooi, maar heb het nu via de kwalificaties op eigen houtje klaargespeeld. Dat doet heel veel deugd. Het is een mooie beloning voor het harde werk tijdens de winter, een bevestiging ook dat ik mijn plek op een grandslamtoernooi verdien. Ik kan nu ook de andere voorziene toernooien in Australië afwerken, dat maakt een enorm verschil.”

De start van de Australian Open is door de coronacrisis met drie weken uitgesteld naar 8 februari. Minnen stootte als enige Belgische qualifier bij de vrouwen door naar het hoofdtoernooi. Elise Mertens (WTA 20), Alison Van Uytvanck (WTA 64) en Kirsten Flipkens (WTA 86) waren rechtstreeks geplaatst.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.