Remco Evenepoel zit al een tijdje niet meer op de fiets: “Comeback wordt nog een beetje uitgesteld”

Remco Evenepoel zit al een tijdje niet meer op de fiets: “Comeback wordt nog een beetje uitgesteld”

Foto: BELGA

Remco Evenepoel is nog niet helemaal hersteld van zijn zware val ijn de Ronde van Lombardije en heeft nog geen zekerheid over de eerste races van zijn nieuwe seizoen. “De comeback wordt nog een beetje uitgesteld, om honderd procent klaar te zijn wanneer ik kan rijden. Ik voelde me nog niet comfortabel op de fiets de afgelopen tijd”, zei Evenepoel woensdag.

Volg de ploegvoorstelling van Deceuninck - Quick-Step hier LIVE.

Deceuninck - Quick-Step stelde woensdag vanop zijn trainingskamp in het Spaanse Altea zijn team virtueel voor. Remco Evenepoel, die een groot deel van vorig seizoen miste door een zware valpartij in de Ronde van Lombardije, liet weten dat hij nog altijd pijn heeft op verschillende plaatsen in zijn lichaam. De 20-jarige toprenner brak in de Italiaanse klassieker onder meer zijn bekken.

“Ik heb een grote verrassing voor jullie”, zei Evenepoel woensdag voor de camera. “Er doken wat problemen op tijdens mijn revalidatie. Mijn comeback is een beetje vertraagd en ik weet nog niet wanneer ik zal herstarten. Ik had nog pijn op de plaatsen van de breuken. Op het zadel zitten voor een aantal uren doet nog pijn,dus dat moet nog helemaal weggewerkt zijn.”

“Ik zit al een tijdje niet meer op de fiets. Ik ben wel nog steeds in staat om cardiotrainingen te doen zoals rennen en zwemmen. Ik werk dus individueel. Maar alles verloopt op dat vlak wel goed. Ik zit eigenlijk niet achter op schema. Vanaf dag één wilden we honderd procent fit zijn tegen februari. We waren misschien wat te vroeg voor op het schema in het begin van de revalidatie.”

”De Giro is nog steeds het hoofddoel”, klinkt het bij Evenepoel. “Wanneer en waar ik de voorbereiding daarnaartoe kan beginnen, kan ik nog niet zeggen. Maar ik wil eindelijk die Giro doen. Ook de Olympische Spelen zijn een doel. Maar nu ligt de focus op de revalidatie. Het is nog vijf maanden voor de Giro, dus de Tour is geen alternatief mocht de Giro alsnog niet lukken dit seizoen. Ik reken er niet op. Wanneer is de deadline voor mij in dit alles? 8 mei”, verwijst Evenepoel naar de start van de Giro.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.