Extra beleving tijdens Willebroekse woensdagmarkt dankzij pop-upkramen

Extra beleving tijdens Willebroekse woensdagmarkt dankzij pop-upkramen

De woensdagmarkt verwelkomt weldra ook pop-up marktkramers. Foto: JB

Willebroek -

Door een aanpassing in het marktreglement zijn nu ook pop-upkramen toegelaten tijdens de wekelijkse markt in Willebroek. Het gaat om een handvol vooraf te reserveren plaatsen waar markthandelaars terechtkunnen voor een periode van een, twee of drie maanden.

Schepen van Lokale Economie Ilse Lenvain (N-VA) zegt dat vrij uniek is om een systeem met pop-ups tijdens een markt op te zetten. “We willen ondernemers op deze manier een extra mogelijkheid bieden om hun producten in de kijker te zetten. Een pop-upkraam is een prima testcase voor een permanente standplaats op de markt of voor een fysieke winkel. Een pop-up kan ook de perfecte manier zijn om de naamsbekendheid van een product te versterken of een streekproduct te promoten”, legt ze uit.

De schepen gaat ervan uit dat deze pop-upmarktkramen mee inzetten op extra beleving en vernieuwing tijdens de wekelijkse markt. “Het is een manier om meer bezoekers naar de markt te krijgen. Daar profiteren ook onze vaste markthandelaars van”, verduidelijkt schepen Ilse Lenvain.

Naast dit initiatief kunnen ook losse markthandelaars weer op de Willebroekse markt terecht. Door de coronamaatregelen was dat een tijdlang niet mogelijk. Zij hebben een vijftal plaatsen in de Stationsstraat ter beschikking.

www.willebroek.be/woensdagmarkt

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio