FOTO. 140 jonge populieren geplant, sommigen zelfs al twee keer

Antoine stak graag een handje toe Foto: Lut Laureys

Lochristi -

Het beheerplan voor de Kasteeldreef is in volle uitvoering. De beloofde 140 populieren – cultivar Oudenburg voor de kenners – zijn de voorbije dagen in het eerste deel langs de Antwerpse Steenweg geplant door SDR Bosbouw uit Oudenaarde. Iets fijner dan voorzien…en een aantal zijn woensdagochtend al een halve meter opgeschoven.

Een dag minder dan een jaar geleden gingen er al 18 populieren tegen de vlakte, op 26 oktober volgde de rest van het eerste deel van de dreef. Met de belofte dat er in hetzelfde plantseizoen nieuwe jonge exemplaren kwamen. De belofte is ondertussen - volgens het beheerplan – ingelost. Met een paar strubbelingen, want gisteren werd er eentje verplaatst dat vlak voor een oprit van een bewoner stond, en deze morgen schoof de buitenste rij een halve meter op naar binnen, wegens te dicht bij de huizen. (lees verder onder de foto’s)

FOTO. 140 jonge populieren geplant, sommigen zelfs al twee keer
Populieren, zonder wortels Foto: Lut Laureys

Antoine Imschoot, een beetje de ‘expert ter plaatse’ hield alles nauwgezet in het oog in ‘zijn’ dreef. Enkele bewoners zijn ook ontgoocheld, omdat het om heel frêle exemplaren van jonge populieren gaat. In de hoogte geen probleem, maar een paar flirtten bij nader toezicht wel met de aangekondigde omtrek van acht centimeter. Waar u dan weer geen lintmeter voor nodig heeft, zijn de putten in de ondergrond van het eerste deel van de mooiste dreef van Lochristi. Die zijn gerust twee boomomtrekjes diep. Wie zich al in de dreef zou wagen met een auto – wat niet de bedoeling is – houdt ook best het middenspoor, want de brede plantstroken aan beide kanten zorgen er nauwelijks voor uitwijkmogelijkheid.

FOTO. 140 jonge populieren geplant, sommigen zelfs al twee keer
De ondergrond van de Kasteeldreef: een oud zeer Foto: LLL


Vooraan in de Kasteeldreef komen er zoals geweten twaalf linden, iets steviger exemplaren, van een flinke hoogte. Die kunnen bij de volgende rooiing dan wel gewoon blijven staan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio