Food

Hier eet je lekker veganistisch in ons land

Hier eet je lekker veganistisch in ons land

Naar jaarlijkse gewoonte heeft de Belgische veganismevereniging BE Vegan, onder meer bekend van de campagne Try Vegan, de Belgian Vegan Awards uitgereikt. Daaruit blijkt dat vooral Hasselt momenteel dé stad is voor wie plantaardig voedsel wil ontdekken.

Met de Belgian Vegan Awards wil de organisatie vegan ondernemers en bedrijven een duwtje in de rug geven om nog meer plantaardige opties aan te bieden. De voorbije weken konden mensen hun favoriete vegan ondernemers steunen met een stem. Ongeveer vijfduizend foodies deden dat.

De winnaars van deze zesde editie worden onderverdeeld in tien categorieën in eigen land, gaande van beste veganistische brunch, lunch restaurant en foodtruck tot beste vegan product en keten. Een elfde categorie focust op het beste vegan product van buiten de landsgrenzen.

Vegan Hasselt

Opvallend veel genomineerden riepen dit jaar op om collega’s uit dezelfde stad te steunen. Het vegan aanbod in Hasselt nam de afgelopen jaren sterk toe en de handelaars slaagden erin om een heuse fanbasis op te bouwen. Ook heel wat andere steden waren goed vertegenwoordigd. Gent was genomineerd in negen categorieën en mocht awards in ontvangst nemen.

The Vegan Butcher’s Choice uit Brussel mag voor het tweede j aar op rij een award in ontvangst nemen. De beste nieuwkomer, Atelier Flori, komt uit Brugge. Antwerpen was genomineerd in acht categorieën maar haalde het net niet van de andere steden.

Hieronder vind je de volledige lijst met de winnaars per categorie.

Beste vegan product binnenland:

De vegan spareribs van The Vegan Butcher, Sint-Joost-ten-Node

Beste vegan product buitenland:

Non-dairy Netflix and chill’d van Ben and Jerry’s

Meest opvallende nieuwkomer:

Atelier Flori in Brugge

Beste webshop:

Sustainable Family uit Kalmthout

Beste pasta:

Peas in Hasselt

Beste lunch:

Komkommertijd in Gent

Beste ontbijt en brunch

De Sladerij in Hasselt

Beste diner

Lento in Hasselt

Beste catering, food truck

Sappig Juicetruck uit Hasselt

Beste fastfood:

Botanique in Hasselt

Beste keten:

Greenway in Gent, Antwerpen Brussel en Leuven

Corrigeer