Fabio Jakobsen voelt zich stilaan weer profrenner: “Extreem gelukkig, maar lange weg te gaan”

Fabio Jakobsen voelt zich stilaan weer profrenner: “Extreem gelukkig, maar lange weg te gaan”

Jakobsen (links) traint in Spanje mee met de groep. Foto: ©Deceuninck – Quick-Step Cycling Team

Er ook bij in Spanje waar Deceuninck – Quick-Step momenteel op stage is: Fabio Jakobsen. Zijn gezicht ziet er nog steeds een beetje gehavend uit. De tanden weer bloot lachen lukt duidelijk nog niet. Maar vijf maanden na zijn onwaarschijnlijk zware val, op 5 augustus in de Ronde van Polen, voelt de Nederlander zich wel beetje bij beetje weer profrenner. “Op dit moment train ik weer met mijn ploeggenoten. Al neem ik soms wel nog een binnenweg naar het hotel. Het gaat traag maar gestaag. Ik ben in ieder geval extreem gelukkig dat ik er hier weer bij ben. Al besef ik dat ik nog een lange weg te gaan heb.”

Op de vraag hoe hij zich fysiek voelt, had Jakobsen een kort antwoord. “Vergeleken met 4 augustus vorig jaar niet zo goed, vergeleken met 6 augustus heel goed.” Een richtdatum waarop hij weer aan wedstrijden toekomt, heeft Jakobsen dan ook niet. “Ik zou je er graag één geven, maar het enige wat nu vaststaat is dat ik in februari opnieuw geopereerd word. Gaat dat goed, kan ik misschien over één of twee maanden weer koersen. Duiken er complicaties op, dan gaan we het wellicht moeten uitstellen.”

LEES OOK. Wereldkampioen Julian Alaphilippe debuteert in Omloop Het Nieuwsblad: “Gemotiveerd om terug te keren naar Vlaanderen”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.