Een Nederlander moet ‘Big brother’ verlaten, en nominaties zorgen opnieuw voor tranen: “Iedereen zit schijnheilig naar ons te kijken”

Video: VIER

Moest het publiek vorige week nog kiezen tussen twee Vlamingen, dan staan er donderdagavond twee Nederlanders tegen over elkaar voor de tweede exit. De bewoners hebben Els en René genomineerd. De twee Nederlanders reageren gedeprimeerd op het nieuws: “Iedereen zit schijnheilig naar ons te kijken.”

Opvallend is vooral dat René enorm veel stemmen achter zijn naam kreeg. Theo, Nick, Jowi, Els, Zoey, Liese, Nathalie, Thomas en Daniëlle willen hem naar huis. Ook Els kreeg vijf nominaties achter haar naam, van onder andere Theo en Nick. Vrijdag al werd duidelijk dat Nick en Theo het op een akkoordje hadden gegooid om Els genomineerd te krijgen. “Daar zit geen kwaad in, is een topvrouw, maar niet voor dit. Ik wil met de sterkste door. Mij gaat het om de knaakskes (geld, nvdr.)”, vertelde Nick toen tegen Theo. “Voor mij ook. Iedereen weet het: ik ben hier voor het spel. Els is de eerste die ik nomineer”, klonk het bij Theo.

De nominaties zorgen opnieuw voor hoogoplopende reacties. Els kon er niet om lachen. Maar ook voor Thomas was het emotioneel. Hij is huismeester, dus immuun, maar moet wel gaan stemmen. Dat deed hij op Jill, ook al kunnen ze het heel goed met elkaar vinden. Al lijkt hij daar achteraf wel spijt van te hebben, toen hij zijn hart luchtte bij Naomi: “Ik denk dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt”, vertelde hij in tranen. “Ik dacht dat ze niet echt eerlijk was door de info die ze vooraf had. Het klikte best goed, maar ik weet niet goed hoe ik mensen moet toelaten die dichter willen komen. Als iemand aandacht en liefde vraagt, sluit ik me af.”

‘Big brother’, Vier, 21.40 uur

Corrigeer

MEER NIEUWS