NBA. Phoenix-Atlanta is zevende wedstrijd die moet uitgesteld worden

NBA. Phoenix-Atlanta is zevende wedstrijd die moet uitgesteld worden

Foto: AFP

De wedstrijd tussen Phoenix en Atlanta van woensdagavond in de NBA is uitgesteld. De Suns hebben te weinig spelers beschikbaar die niet besmet zijn met het coronavirus. Er geldt een minimum van acht beschikbare spelers per ploeg. De NBA maakte het nieuws woensdag zelf bekend.

Sinds de start van het seizoen op 22 december zijn er nu al zeven wedstrijden uitgesteld. Phoenix won maandag nog met 128-107 van de Wizards, waar nadien eveneens twee spelers in quarantaine zijn geplaatst. Eerder was al bekend dat Washington-Utah en Boston-Orlando woensdagavond niet zouden kunnen doorgaan.

“We hebben voorzien dat er wedstrijden zouden moeten uitgesteld worden, maar een competitiestop is niet aan de orde”, zei Mike Bass, woordvoerder van de NBA. De komende twee weken gelden extra strenge protocollen voor de spelers. Er is hen opgedragen om alleen essentiële verplaatsingen te maken. Bij uitwedstrijden mogen ze hun hotel niet verlaten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.