BOX4YOU is de nieuwe mini van EDUGO: “Mensen hebben nood aan een aperobox. En meteen bieden we hen nog drie andere boxen aan.”

BOX4YOU is de nieuwe mini van EDUGO: “Mensen hebben nood aan een aperobox. En meteen bieden we hen nog drie andere boxen aan.”

Aperobox met en zonder alcohol, bakbox voor cupcakes en beautybox voor lichaamsverzorging: keuze te over voor een feelgoodmoment Foto: ghl

Lochristi -

Moeilijke tijden in uw kot overbruggen? De 17 leerlingen van het zevende specialisatiejaar BSO Retailmanagement & Visual Merchandisng – laat komen die grote visitekaarten – verwennen u met een volle cadeaubox van hun gloednieuwe minionderneming BOX4YOU. “Ook voor ons was corona een uitdaging, net als voor alle ondernemers”, zegt bestuurder Jordy Coupé.

Met zeventien zijn ze dit jaar, de ondernemende zevendejaars van EDUGO Lochristi. Vijf jongens en twaalf meisjes. Met dezelfde opdracht als elk jaar: een minionderneming opzetten en de echte retailwereld leren kennen, van productkeuze tot het uittellen van de winst. “Het is de eerste keer dat er een mini wordt opgericht met zo’n grote klasgroep”, aldus Paulien Spitaels en Jordy Coupé, de twee gedelegeerd bestuurders van het Lootse schoolbedrijfje. Ook voor de vijftien andere klasgenoten zijn er ronkende namen en functies voorzien, elk in zijn of haar departement met eigen verantwoordelijkheid.

Vier cadeauboxen

“De omstandigheden waren natuurlijk anders, en de brainstorm – dit keer niet op weekend aan zee maar in Jeugdhuis Lodejo – leidde ons al vlug in de richting van een lichtpuntje brengen in deze moeilijke tijden”, klinkt het. “En zo raakten we vlug bij het idee van een geschenkbox. Waar hebben mensen nood aan? Aan een verpozingsmoment, bij voorkeur in hun eigen bubbel. En zo was de aperobox geboren (12,50 euro). Maar we wilden ruimer gaan en landden uiteindelijk bij nog drie andere boxen: een non-alcoholisch alternatief (12,5 euro), een beautybox, pure verwennerij (14 euro) en een bakbox voor cupcakes (14 euro) om de extra vrije tijd die we nu allemaal hebben, mee op te vullen.”

“Voor de selectie en de aankoop van de producten zijn we in zee gegaan met AD Delhaize”, zegt Paulien Spitaels. “Met zaakvoerder Dany Van Assche hebben we interessante voorwaarden bedongen. Zo kunnen de niet verkochte producten worden teruggegeven, en betalen we pas na de verkoop. En we genieten ook van een mooie korting op grote hoeveelheden.”

Zeven tot twaalf producten in een box: daarvoor dachten ze bij BOX4YOU ook na over een milieuvriendelijke en veilige verpakking: “Uiteindelijk gingen we voor kartonnen dozen, die makkelijk in elkaar vouwen, zonder tape of plakband. De doos wordt afgewerkt met een mooi lint en met ons logo, dat we zelf ontwierpen in de les Visual Merchandising”, vult Jordy aan.

BOX4YOU is de nieuwe mini van EDUGO: “Mensen hebben nood aan een aperobox. En meteen bieden we hen nog drie andere boxen aan.”
17 jonge ondernemers, verenigd onder de vlag van BOX4YOU Foto: jcl

Online vervangt het marktkraam

De winkelkar is onder meer door corona afgevoerd, en ook een gewoon marktkraam is not done in deze tijden voor de mini. “Contact met klanten kunnen niet, dus moeten we ons beperken tot onlineverkoop. Mensen kunnen bestellen en er is een afhaalmoment voorzien op 25 januari. De klanten kunnen ook een afhaaluur invullen bij de bestelling.”

“Omdat niemand vanuit de buitenwereld in de school mag, voorzien we ook dat de boxen buiten kunnen gevuld worden. Nog eens: heel wat nieuwe en onverwachte zaken die met een minionderneming bij EDUGO nog niet hadden meegemaakt. Maar net dat is het grote avontuur waarin we ons met BOX4YOU storten”, besluiten de gedelegeerd bestuurders die met raad en daad worden bijgestaan door leraren Lieselot De Mulder, Els Eggermont, Freya Verschraegen, Pieter Meulewaeter en Hannah Peckstadt. Jelva en Matthias zijn dan weer hun droomcoaches aangeleverd door Jeugdhuis Lodejo.

Bestellen kan via de website van de minionderneming. Daar kan u ook de gedetailleerde inhoud van elke box terugvinden. Van alcoholvrije drankjes, snacks, over nagellak, shampoo en bruisballen tot bakmeel en cupcakeschaaltjes. Voor elk verwenmoment.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio