UZ Gent bouwt sportzaal om tot vaccinatiecentrum: voor personeel, studenten en stagiairs

UZ Gent bouwt sportzaal om tot vaccinatiecentrum: voor personeel, studenten en stagiairs

Het vaccinatiecentrum is in volle opbouw. Foto: UZ Gent

Gent -

Het UZ Gent is gestart met de opbouw van een eigen vaccinatiecentrum. Ziekenhuispersoneel, studenten en stagiairs zullen er als eerste een spuitje krijgen. “Een opsteker na de moeilijke maanden die we achter de rug hebben.”

In de sportzaal naast het revalidatiecentrum van het UZ wordt de komende tien dagen druk gewerkt. Alles wordt in gereedheid gebracht om tegen eind januari klaar te zijn voor de eerste vaccinaties. Die zullen worden toegediend aan het eigen ziekenhuispersoneel en de externe partners, studenten en stagiairs die in het ziekenhuis werken.

“Een opsteker, na de moeilijke maanden die we achter de rug hebben”, zegt hoofdarts prof. Frank Vermassen. “Als alles goed gaat, dienen we eind januari de eerste coronavaccins toe. Het is onze ambitie om vanaf 1 februari op kruissnelheid te vaccineren om onze medewerkers zo snel mogelijk te beschermen tegen Covid-19.”

Hopen op een snelle levering

Studenten geneeskunde en UZ-verpleegkundigen die zich vrijwillig aanboden, zullen de inentingen uitvoeren onder begeleiding van een arts. “We zullen wekelijks ongeveer 4.000 mensen kunnen vaccineren. Maar de snelheid van de vaccinatiecampagne is in grote mate afhankelijk van de levering van de vaccins. We hopen dat de beloofde vaccins voor het gezondheidspersoneel snel worden geleverd.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio