Kinesist verdacht van verkrachting krijgt een enkelband

Kinesist verdacht van verkrachting krijgt een enkelband

Foto: Shutterstock.

Sint-Katelijne-Waver -

De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van een 43-jarige kinesist uit Sint-Katelijne-Waver met een maand verlengd. Hij wordt verdacht van de verkrachting van twee patiënten. De man krijgt een enkelband en mag de aanhouding thuis uitzitten.

De man werd eerder deze week opgepakt, maar betwist de feiten. Twee patiëntes, een vrouw van 37 en een van 63, beschuldigen de man van verkrachting. De man zegt dat hij met een van hen een relatie had.

Het onderzoek naar de kinesist kwam op gang na een klacht van een van de dames bij de lokale politie van de zone BoDuKaP (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte). Na onderzoek kwamen ook de feiten op de andere dame aan het licht. Na een verhoor bij de onderzoeksrechter werd de man aangehouden en die aanhouding werd vrijdag met een maand verlengd. De man wordt onder elektronisch toezicht geplaatst, wat inhoudt dat hij zijn aanhouding met enkelband thuis kan uitzitten.

De aanklacht luidt ‘verkrachting met verzwarende omstandigheid’, als zorgverlener had hij immers een bepaalde machtspositie tegenover zijn mogelijke slachtoffers. Er wordt nog onderzocht of de man nog andere slachtoffers maakte.

Corrigeer

MEER NIEUWS