Corona-uitbraak in zesde leerjaar: school week dicht

Video: RTV

Heist-op-den-Berg / Hallaar -

De leerlingen van de Vrije Gemengde Basisschool uit Hallaar (Heist-op-den-Berg) kunnen volgende week niet naar school . Na een uitbraak met minstens elf besmettingen werd beslist om de school uit voorzorg te sluiten.

De basisschool bleef tot nu goed gespaard van besmettingen, maar nu slaat het virus hard toe. Elf kinderen uit het zesde leerjaar van de basisschool van Hallaar (Heist-op-den-Berg) testten positief op Covid-19. Eerst was de leerkracht van het zesde leerjaar ziek geworden. De hele klas werd in quarantaine geplaatst en getest. Zo bleek dat er ook elf leerlingen ziek waren. Ze stellen het naar verluidt goed en vertonen maar weinig symptomen.

Na overleg met het schoolbestuur en het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) besliste de directie vrijdagavond om de school een week te sluiten. Ook de kinderen uit de kleuterklasjes moeten thuis blijven. De directie spreekt van een drastische beslissing, maar ze bleek nodig.

“Het is duidelijk dat het zich afspeelt in het zesde leerjaar. Maar we willen absoluut vermijden dat dit fenomeen zich voortzet”, zegt directeur Michel Meuris. “De exacte oorsprong van de besmettingen met het virus valt moeilijk te traceren.”

Er zal geen opvang zijn voor de kinderen. Heel wat ouders moeten dus last-minute nog een oplossing zoeken voor de opvang van hun kroost. Een echte week extra vakantie wordt het niet: er zullen taken worden gegeven en er zal volgende week online contact zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio